24 oktober 2024

Gemeente Den Haag opent winteropvang voor daklozen op Sportlaan

Den Haag opent op 1 november een winteropvang voor dak- en thuisloze mensen op de Sportlaan. Deze opvang zal tot en met 30 april 2025 beschikbaar zijn. In totaal biedt de opvang dit jaar plaats aan 80 mensen, een afname ten opzichte van vorig jaar, toen er ruimte was voor 120 personen.

De winteropvang is bedoeld om daklozen een veilige en warme plek te bieden gedurende de koudste maanden van het jaar. Naast een slaapplaats krijgen de gasten toegang tot medische hulp en de mogelijkheid om deel te nemen aan activiteiten en vrijwilligerswerk. Dit initiatief is er vooral op gericht om deze mensen te helpen bij het vinden van een structurele woonplek.

Haagse hosts, die zowel in de buurt als in de opvang werken, zullen ook dit jaar weer op straat actief zijn. Deze hosts fungeren als aanspreekpunt voor bewoners en ondernemers en hebben vaak al een band met de daklozen, omdat ze ook als beveiligers in de opvang werken. Ze onderhouden daarnaast nauw contact met lokale handhavers en de politie om de veiligheid en leefbaarheid in de omgeving te waarborgen.

Voor geïnteresseerden organiseert de gemeente een inloopavond op woensdag 30 oktober op Locatie Sportlaan. Tijdens deze bijeenkomst, die van 19.00 tot 20.30 uur plaatsvindt, kunnen bezoekers een rondleiding krijgen door de opvang en meer te weten komen over hoe de opvang functioneert. Bezoekers krijgen een kijkje in onder andere de control room, de beveiligingsruimte van de opvang. Medewerkers, waaronder vertegenwoordigers van het Leger des Heils, Haagse hosts en de projectleider van de gemeente, zijn aanwezig om vragen te beantwoorden.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com