4 december 2023

Delft – Sepp (6) uit Naaldwijk wint kerstballentocht

Tijdens de kerstvakantie hebben naar schatting tussen 2000 en 3000 mensen de Kerstballentocht van de Delftse Natuurwacht en Duurzaamheidscentrum De Papaver gelopen. Deze speurtocht door het Delftse Hout werd voor de 33e keer georganiseerd en wordt mede mogelijk gemaakt door een financiële bijdrage van de Ondernemersvereniging Delftse Hout en ‘Groen doet Goed’ van de provincie Zuid-Holland.

Ruim 400 kinderen van 6 t/m 12 jaar hebben hun oplossing ingeleverd. De goede antwoorden leverde het begin van de slagzin “In de natuur krijg ik altijd de kriebels van: …”. op. Die moest worden aangevuld tot een volledige slagzin om een prijs te kunnen winnen.

Ongeveer de helft van de deelnemers liep de tocht voor het eerst, maar voor anderen was de tocht al jaren een traditie. Voor één deelnemer was dit al de 20e keer! Jong en oud hebben er veel lol aan gehad. Iemand van 57 jaar meldde: zo leuk deze speurtocht, hoop er nog vele te kunnen maken. De deelnemers kwamen niet alleen uit Delft en omgeving, maar ook elders uit Nederland.

De prijswinnaars ontvingen hun prijs op zondag 12 januari in De Papaver door bekende Delftenaar Bruun van der Steuijt. Hij maakte er een leuke happening van.

De winnaars in drie leeftijdscategorieën hadden de slagzin als volgt aangevuld:

1e prijs: Sepp, Naaldwijk, 6 jaar: 
In de natuur krijg ik altijd de kriebels van kleine miertjes tussen mijn tenen als ik in het gras lig te chillen en figuren van wolken maak 

2e prijs: Benjamin en Emily, Nootdorp, (11 en 7 jaar): 
In de natuur krijg ik altijd de kriebels van leuke speurtochten als het langzaam steeds donkerder wordt 

1e prijs: Merle, Den Hoorn, 9 jaar:
In de natuur krijg ik altijd de kriebels van een processierups met een feesthoedje op terwijl ze polonaise lopen op een eikenboom. 

2 prijs: Renske, Delfgauw, 8 jaar:
In de natuur krijg ik altijd de kriebels van het lopen door het koude bos en ijspegels aan de bomen. 

1e prijs: Lieke, Alphen aan de Rijn, 11 jaar: 
In de natuur krijg ik altijd de kriebels van kleine visjes in het water die dan supersnel langs je voeten zwemmen en dat kietelt dan heel erg 

2e prijs: Kyano, Bergschenhoek, 11 jaar: 
In de natuur krijg ik altijd de kriebels van het mooie om me heen, de honden die langs me lopen

De vragen van de Kerstballentocht waren voor een deel gebaseerd op de informatie van de tentoonstelling “Kriebelbeestjes” die nog tot eind februari bij De Papaver te zien is.

Foto Lotty Sonnenberg: de prijswinnaars met Bruun van der Steuijt.
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com