15 juli 2024

Haaglanden – Varend Corso gaat niet door

Het bestuur van Varend Corso Westland heeft besloten om dit jaar het evenement af te lasten door het Coronavirus. Het vierdaagse corso stond op donderdag 2 t/m zondag 5 juli 2020 gepland. Door het rijksverbod op samenkomsten tot 1 juni aanstaande hebben de werkgroepen en deelnemers niet genoeg tijd voor de voorbereidingen en opbouw. Daarnaast zijn de sierteeltsector en lokale ondernemers in een financiële crisis beland waardoor het volgens het bestuur ongepast is product- en financiële sponsoren te werven. In 2021 zal het varend corso gehouden worden op donderdag 1 t/m zondag 4 juli 2021.

Net als andere bloemencorso’s in Nederland wordt het Varend Corso Westland geraakt door het Coronavirus. “Het doet ons pijn om dit besluit te moeten nemen en het corso voor het eerst in haar bestaan te cancelen. Voor de organisatie, die er op alle vlakken al veel tijd in heeft gestoken maar vooral voor het publiek. De sfeer, saamhorigheid en energie die het corso uitdraagt had een opsteker geweest na deze tijd. Velen, waaronder vele ouderen, kijken ieder jaar reikhalzend uit naar de bonte stoet. Maar we willen met een volwaardig corso varen.Het is en blijft een middel om de tuinbouwsector landelijk op de kaart te zetten,” aldus het bestuur.

Dit jaar zou het Varend Corso Westland voor het eerst door het centrum van Den Haag varen. De nieuwe route en dagindeling blijven staan voor 2021. Uiteraard onder voorbehoud van vergunningen en financiën. Ook het thema ‘It’s showtime’ gaat mee naar volgend jaar zodat deelnemers niet voor niets hun voorbereidingen hebben gedaan.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com