18 mei 2024

Wassenaar – Extra aandacht voor elkaar tijdens de week tegen eenzaamheid

Van 1 tot en met 8 oktober is het Week tegen Eenzaamheid.

In Wassenaar gaan verschillende geplande activiteiten niet door in verband met corona. Toch is het juist nu heel belangrijk om iets extra’s te doen voor een ander. Op veilige afstand, één op één of digitaal.
Afbeelding met buiten, gras, persoon, staand

Wethouder Lia de Ridder: “Het nadeel van de maatregelen om corona eronder te krijgen is dat eenzaamheid op de loer ligt. Ik hoop daarom van harte dat iedereen niet alleen afstand houdt, maar ook een beetje extra omkijkt naar de kwetsbare mensen in de omgeving.”

In Wassenaar voelen 8.000 mensen zich een beetje tot zeer eenzaam, zo vertellen de cijfers van de GGD. Door de coronacrisis neemt eenzaamheid verder toe. Denk aan mensen die niet digitaal vaardig zijn, hun baan verliezen, geen vrijwilligerswerk meer kunnen doen, geen bezoek meer krijgen, geen daginvulling meer hebben, somber worden, de grip op het leven verliezen of hun vrienden missen. Voelt u zich weleens eenzaam? Neem dan contact op met het Loket WWZ. Bel 088 – 654 93 80 of stuur een e-mail naar wwz@wassenaar.nl.

De gemeente Wassenaar is in gesprek met verschillende organisaties om een lokale coalitie tegen eenzaamheid op te richten. Er gebeurt in Wassenaar gelukkig al veel om eenzaamheid op te merken en aan te pakken. Denk aan vriendschapscursussen en taalklassen in de bibliotheek, welzijnsvisites door Stichting Maatschappelijke Ondersteuning Wassenaar (SMOW), het platform WassenaarDoet.nl van de Vrijwilligerscentrale en dagbesteding door de Stichting Wassenaarse Zorgverlening (SWZ).

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com