13 juni 2024

Den Haag – “Deel” krijgt Groen Lintje op duurzaamheidsdag

GroenLinks bekroont autodeel-initiatief “DEEL” met Groen Lintje. 10 oktober is de Dag van de Duurzaamheid. Vanwege deze dag reikt GroenLinks ieder jaar het Groene Lintje uit aan initiatieven of mensen die Den Haag op hun eigen manier duurzamer maken.

Dit jaar gaat de prijs naar DEEL: een non-profit organisatie die bewoners helpt bij het kopen en gebruiken van elektrische deelauto’s in hun wijk.

Fractievoorzitter Arjen Kapteijns: “Door auto’s met elkaar te delen staan er veel minder geparkeerde auto’s in de wijk. Dit bespaart ruimte die kan worden gebruikt voor vergroening, speeltuinen, of andere initiatieven die de wijk leefbaar maken. Daarnaast bespaart het kosten en is het een stuk duurzamer en gezelliger om een auto met je buren te delen.”

DEEL biedt begeleiding aan bewoners die deelauto’s in hun wijk willen gebruiken. Bewoners krijgen hulp bij het oprichten van een buurtcoöperatie om samen deelauto’s te kopen, in de bomenbuurt en vruchtenbuurt. Zo worden de lasten voor bewoners verlicht en de voordelen van deelauto’s goed inzichtelijk gemaakt. De bewoners zijn zelf eigenaar van de auto’s en stellen zelf de voorwaarden vast. Op die manier worden Hagenaars geholpen om het gebruik van deelauto’s in hun wijk mogelijk te maken.

Walter Dresscher, initiatiefnemer van DEEL, nam de prijs in ontvangst: “Dit Groene Lintje is een enorme steun in de rug! Het succes van DEEL wordt bepaald door de inzet van bewoners, zij zijn de sturende kracht achter DEEL. Ik wil daarom vooral de bewoners bedanken voor dit succes!”

Dit jaar reikte GroenLinks Den Haag het lintje voor de dertiende keer uit. Enkele van de vorige winnaars van het Groene Lintje zijn de Vegetarische Slager, de lokale versmarkt ‘Lekkernassûh’ en de ‘Haagse Zwam’ (een bedrijf dat oesterwammen kweekt op koffiedik).

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com