18 mei 2024

Den Haag – Man aangehouden na dollemansrit.

De politie heeft op zaterdagmiddag 10 oktober een 35-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden. De man reed met zeer hoge snelheid door het centrum van Den Haag en raakte in zijn dollemansrit drie personen.

Rond 11.50 uur waren agenten een reguliere snelheidscontrole aan het uitvoeren in de wijk Zeeheldenkwartier. Hierbij passeerde een auto de agenten met zeer hoge snelheid. De laser gaf aan dat de man met 110 kilometer binnen de bebouwde kom reed.

Nog voordat de agenten hem een stopteken konden geven, was de man er al met hoge snelheid vandoor. Bij zijn vlucht schampte hij een politiebiker op de Kortenaerkade en reed hard door in de richting van de Zoutmanstraat. Hierbij raakte hij een fietser die met de schrik vrij wist te komen.

Vervolgens reed de man met hoge snelheid via de Vondelstraat in de richting van de Torenstraat. Toen hij daarna door de Jan Hendrikstraat reed, haalde hij een stilstaande politiebus in, daarbij reed de man twee fietsers aan. Ook na deze aanrijding reed de verdachte gewoon door.

De twee slachtoffers zijn behandeld door het ambulancepersoneel en met onbekend letsel naar het ziekenhuis vervoerd.

De dollemansrit eindigde uiteindelijk in de Boekhorststraat. Hier liet de bestuurder het voertuig achter en vluchtte te voet weg. Agenten hebben rennend de achtervolging ingezet. Na een korte zoektocht konden zij een verdachte aanhouden op de Bierkade. De politie doet verder onderzoek.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com