21 februari 2024

Den Haag – GroenLinks wil hergebruik maaltijdbezorgingsverpakkingen

Het aantal maaltijdbezorgingen neemt enorm toe, zeker in deze tijden van Corona. In 2019 heeft markleider Thuisbezorgd.nl 38 miljoen maaltijden bezorgd, waarvan naar schatting zo’n 1 miljoen in Den Haag.

Deze maaltijden zijn verpakt in wegwerp plastics of ander niet-herbruikbaar materiaal en dragen daarom in hoge mate bij aan de groeiende afvalberg. Dat moet anders, vindt GroenLinks Den Haag. De partij roept het college daarom op om experimenten op te starten om herbruikbaar verpakkingsmateriaal in de maaltijdbezorging te introduceren.

Zo is er een bedrijf in Rotterdam dat herbruikbare maaltijdcontainers thuis ophaalt, schoonmaakt en weer aflevert bij restaurants. Maar GroenLinks hoopt dat er ook in Den Haag ondernemers zijn die initiatieven nemen voor herbruikbare maaltijdverpakkingen.

Fractievoorzitter Arjen Kapteijns: “Iedereen die weleens een maaltijd thuis laat bezorgen weet dat dit gepaard gaat met veel verpakkingen. Door initiatieven die hergebruik mogelijk maken te stimuleren kunnen we veel plastic besparen. Hiermee verminderen we de hoeveelheid afval, gebruiken we onze grondstoffen efficiënter en verminderen we onze CO2-uitstoot. Een win-win situatie dus.”

GroenLinks zal tijdens de eerstkomende raadsvergadering een motie indienen om experimenten met herbruikbare verpakkingen in Den Haag mogelijk te maken.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com