20 mei 2024

Wassenaar – Brief burgemeester aan inwoners

Burgemeester De Lang van Wassenaar heeft alle inwoners een brief gestuurd. Daarin benadrukt hij dat iedereen zich aan de coronaregels moet houden. Volgens De Lange stijgt ook in Wassenaar het aantal corona besmettingen snel.

“Elke dag komen er nog steeds zo’n tien besmettingen bij. Veel sectoren, zoals de horeca en de cultuur, worden hard getroffen. Door de toenemende besmettingen kan nu 60% van de normale zorg voor ziekenhuispatiënten in de regio niet doorgaan. Dit geeft heel veel onzekerheid voor dorpsgenoten die al lang op een belangrijke behandeling of operatie zitten te wachten. En daar maak ik mij grote zorgen over. We moeten met elkaar het tij keren.”

Volgens de burgemeester worden veel mensen binnenshuis besmet. “Daarom wil ik blijven benadrukken; neem corona heel serieus, ontvang thuis niet meer dan drie mensen op een dag en houd je altijd aan die 1,5 meter afstand.”

De Lange benadrukt dat Wassenaarders naar elkaar moeten blijven omzien. “Jong of oud, als familie, in de buurt, op school of binnen de vereniging: we zitten allemaal in hetzelfde schuitje. We doen het dan ook als Wassenaarders samen. Zo behouden we zo veel mogelijk onze vrijheid en nemen we met elkaar de verantwoordelijkheid voor ieders gezondheid.”

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com