20 mei 2024

Den Haag – Ook in 2021 is er een zorgverzekering voor inwoners met een laag inkomen

Speciaal voor inwoners van Den Haag met een laag inkomen biedt de gemeente Den Haag vanaf januari 2021 de Haagse zorgverzekering aan via zorgverzekeraar VGZ . Door exclusieve samenwerking met VGZ verandert er in het aanbod van de verzekering niet veel voor verzekerden. Zij blijven verzekerd van uitgebreide zorg.

De gemeente en VGZ willen zo dat de zorg voor alle inwoners met een laag inkomen toegankelijk blijft. Inmiddels maken 55.000 inwoners met een laag inkomen (maximaal 150 procent van de bijstandsnorm) gebruik van de huidige Haagse zorgverzekering. De nieuwe zorgpremies worden vanaf 12 november bekend gemaakt waarna vanaf 16 november iedereen weer kan overstappen naar een andere zorgverzekering.

Wethouder Bert van Alphen (Sociale Zaken): “Ik ben blij dat het weer gelukt is om een goede collectieve zorgverzekering voor minima te realiseren. Met de Haagse zorgverzekering bij VGZ willen we laagdrempelige toegang tot zorg realiseren en ervoor zorgen dat inwoners met een laag inkomen in staat zijn om de gemaakte zorgkosten te betalen én tegemoetkomen aan hun zorgbehoefte. De Haagse zorgverzekering draagt bij aan het voorkomen van schulden en het stimuleren van een betere gezondheid.”

De nieuwe Haagse zorgverzekering heeft ook speciale aandacht voor dak- en thuislozen. Samen met VGZ willen we de toegang tot zorgverlening realiseren en beter afstemmen op hun behoeften, zodat zij eerder geholpen worden met passende zorg. Onder andere door zorg en maatschappelijk aanbod naadloos op elkaar aan te laten sluiten. Daarbij gaan wij nauwer samenwerken met het dak- en thuislozenloket en is de ambitie om deze groep sneller te helpen en ervoor te zorgen dat administratieve belemmeringen niet beperkend mogen zijn voor het ontvangen van zorg.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com