22 juli 2024

Den Haag – Politiecontroles Week van Laak succesvol

In de week van zondag 25 oktober tot en met zaterdag 7 november hebben agenten van politieteam Laak diverse controles gehouden. De Week van Laak stond in het teken van verbetering van de veiligheid en leefbaarheid in de wijk.

Bij verkeerscontroles richtten agenten zich vooral op brom- en snorfietsers. Ze schreven 92 bekeuringen uit, onder andere voor rijden zonder rijbewijs en een slechte technische staat van de brom- of snorfiets. Daarnaast maakten ze 19 WOK (wachten op keuring)-meldingen. Dan mankeert er iets aan de brom- of snorfiets en moet deze herkeurd worden voor je er weer op mag rijden. Bij één van de controles hielden ze een 51-jarige snorfietser staande. Omdat hij nog een boete had openstaan, namen de agenten de snorfiets in beslag. Dertien fietsers zijn bekeurd omdat hun fietsverlichting niet aan stond. De boete voor fietsen zonder licht is 55 euro. Een fietser werd bekeurd omdat hij een mobieltje vasthield. Dit kost de man 95 euro.

Ook op het water zijn controles uitgevoerd. Zo hebben agenten recreatievaartuigen bezocht om te controleren op illegale bewoning. In een boot troffen ze twee personen aan die daar kennelijk verbleven. De mannen zijn weggestuurd met een proces-verbaal.

Op diverse locaties in Laak is meerdere keren toezicht gehouden en extra gelet op overlastplekken. In het Schipperskwartier reden agenten met de zogenoemde ‘Coppie Koffie tuktuk’: een mobiele koffiebar waarbij je een goed gesprek over de wijk kunt hebben. In het Puntpark is meerdere keren toezicht gehouden, maar werden geen overtredingen geconstateerd. Agenten letten ook op de naleving van de coronamaatregelen. Vijf personen die bij de verbouwing van een horecagelegenheid tijdens een pauze te dicht bij elkaar zaten, zijn gewaarschuwd. Tijdens de Week van Laak werden meer personen gewaarschuwd en een klein aantal werd bekeurd voor overtreding van de coronamaatregelen.

Gedurende de Week van Laak zijn er ook verdachten van strafbare feiten aangehouden. Woensdag 4 november is een 16-jarige Hagenaar aangehouden op verdenking van heling van twee scooters, een straatroof en vernieling. Dit onderzoek duurt nog voort. Een andere verdachte van 23 jaar, een bekende van de politie, liep ook tegen de lamp. Hij werd aangehouden wegens bedreiging.

Een 18-jarige Rijswijker werd donderdag 5 november aangehouden na het aantreffen van nitraten en ander illegaal vuurwerk in een garagebox en kelder. De politie had informatie dat hier vermoedelijk vuurwerk lag. Lees hier verder

Op dezelfde dag fietsten agenten langs een bestelbus op de Pasteurstraat en roken een sterke hennepgeur. In de bus lagen spullen die gebruikt worden bij een hennepkwekerij. Uiteindelijk leidde het spoor naar een woning in de straat. Bij de doorzoeking werd acht kilo henneptoppen in beslag genomen en vernietigd. Er werd een 29-jarige Rijswijker aangehouden.

Zaterdag 7 november werd een 20-jarige man uit Den Haag aangehouden op verdenking van drugs dealen op de Trekweg en omgeving. De grote hoeveelheid drugs, cocaïne en heroïne die ze bij hem aantroffen, is in beslag genomen.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com