25 april 2024

Den Haag – Geweld tegen politie bij beëindiging feest

De politie beëindigde in de nacht van vrijdag 27 op zaterdag 28 november een illegaal feest in een appartement aan de 1e Lulofsdwarsstraat. Van de vijftig aanwezige feestgangers keerden meerdere mensen zich tegen de agenten. Hierbij sloeg een vrouw een agent. Twee personen zijn in totaal aangehouden.

Rond 01.30 uur kregen agenten de melding van geluidsoverlast in een appartement aan de 1e Lulofsdwarsstraat in Den Haag. Op locatie troffen zij in het appartement (circa 80 m2) ongeveer vijftig feestgangers.

Direct ontstond een grimmige sfeer en keerden zich meerdere feestgangers tegen de aanwezige agenten. Een agent werd hierbij in de nek geslagen door een vrouw. De agenten riepen vervolgens assistentie in van collega’s.

Daarna zijn alle feestgangers gecontroleerd en zijn hun namen genoteerd om ze vervolgens gefaseerd naar buiten te laten gaan. Door meerdere feestgangers zijn drugs naar beneden gegooid. Toen de agenten terugkeerden naar hun dienstvoertuigen bleek één politieauto vernield te zijn.

In totaal hield de politie twee verdachten aan: een 21-jarige vrouw uit Den Haag voor het mishandelen van de agent en 22-jarige man uit Italië voor het belemmeren van de agenten. Zij zitten vast en worden vandaag gehoord.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com