20 mei 2024

Den Haag – Verkeerscontrole in Schipperskwartier: een aanhouding

Opnieuw heeft politieteam Laak in samenwerking met wijkzorg, het handhavingsteam en leerlingen van het ROC Mondriaan een algemene verkeerscontrole gehouden in haar werkgebied Schipperskwartier. Vrijdag 4 december van 15.30 tot 21.30 uur werden weggebruikers in de wijk en op omliggende doorgaande wegen gecontroleerd.

Een man werd aangehouden op verdenking van heling van een bromfiets, het negeren van een stopteken en het plegen van verzet. De man, een 23-jarige Hagenaar, ging er rennend vandoor nadat hij vlakbij de controleplaats een stopteken had gekregen. De Hagenaar probeerde via de wijk de ontkomen, maar werd uiteindelijk aangehouden op de Swammerdamstraat waar hij zich tegen de aanhouding verzette. Na onderzoek bleek dat de scooter van diefstal afkomstig was en in de buddyseat werd een tas aangetroffen die was weggenomen bij een straatroof in oktober dit jaar.

Elf brom- en snorfietsers kregen een bekeuring voor diverse verkeersovertredingen en rijden zonder rijbewijs. Het handhavingsteam heeft op meerdere plaatsen grofvuil weg laten halen. Ook werd er een aantal voertuigwrakken aangetroffen. Enkele bewoners zijn gewezen op het overtreden van de Corona- maatregelen.

De controles zijn gericht op het verbeteren van de verkeersveiligheid, maar ook op het terugdringen van overlast in de wijk. Van elke bestuurder werden eerst de autopapieren en rijbewijs gecontroleerd en bij vermoedens van rijden onder invloed werd een blaastest afgenomen. Ook werd gelet op technische gebreken van het voertuig en het vervoer van vuurwerk.

4-12-2020

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com