18 mei 2024

Den Haag – Student ROC Mondriaan wint internationaal goud

Student Thyra Siemerink (19) uit Den Haag won afgelopen week een gouden medaille tijdens het congres van de AEHT, de European Association of Hotel and Tourism schools dat jaarlijks wordt gehouden. Thyra is vierdejaars student van de International Hotel and Management School en werd eerste in het wedstrijdonderdeel Frontoffice.

Vanwege de wereldwijde coronapandemie was deze editie van het AEHT-congres online. De wedstrijden zijn desondanks zeer professioneel verlopen en brachten dezelfde spanning met zich mee als de live wedstrijden.

Vanuit ROC Mondriaan aan de Koningin Marialaan in Den Haag hebben de studenten vijf dagen intensief – maar corona proof – samengewerkt met elkaar. Hierbij waren twee coaches van de school aanwezig. De prijsuitreiking werd live gestreamd vanuit Portugal, dit jaar het land van de organiserende school.

Van 30 november tot 4 december vond het jaarlijkse AEHT-congres plaats. Er werd gestreden in drie disciplines Frontoffice, Tourist Destination en Hospitality management. Docenten selecteren studenten voor deze wedstrijd op basis van hun resultaten en beroepshouding. Studenten vertegenwoordigen de naam van hun school op een Europees platform. Aan de competitie van het AEHT-congres doen jaarlijks ruim 600 studenten en docenten uit 28 landen mee.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com