16 juli 2024

Delft – Woede om sloop Heilige Land Huisjes

Wethouder Wonen klaagt in het AD over het tekort aan betaalbare huurwoningen, ondertussen worden 65 huisjes gesloopt in het heilige land.

Huisjes die met veel liefde bewoond werden door een hechte groep bewoners. Bewoners die gedwongen zijn te vertrekken naar buiten de stad. Naar Zoetermeer, Rijswijk, Schiedam, Schipluiden en zelfs helemaal naar Alkmaar, om maar een gepaste woning te vinden.

Ondanks dat de SP gewaarschuwd heeft voor de gevolgen zijn de plannen goedgekeurd door de raad. Vele keren werd gezegd dat er niemand de stad uit wordt gejaagd, maar ondertussen blijkt dat helaas toch gebeurd te zijn.

Marjon Kok (SP):” Met gemengde emoties loop ik hier door de wijk. Boosheid, verdriet en schaamte. Schaamte over ons college die dit niet tegen wilde houden. Dit oneerlijke beleid moet echt stoppen. In Delft worden alleen grote dure woningen gebouwd terwijl er voor één betaalbare huurwoning meer dan 500 gegadigden zijn die dan al jaren op de wachtlijst staan. Nu verdwijnen er 65 huurwoningen en komen er ca 44 voor terug. Maar de woningen die er voor terug komen zullen in de prijsklasse zijn van rond de 730 euro per maand. Daar is toch niks betaalbaars aan. ”

Het woningtekort in Delft wordt veroorzaakt door de keuzes van de huidige coalitie. Grote dure huizen zouden doorstroming binnen de woningmarkt teweegbrengen. Maar niets is minder waar. En dat is logisch, de kopers van de dure huizen komen vaak niet uit Delft en komt er dus helemaal geen woning binnen Delft beschikbaar. En daarnaast laat iemand die een huis koopt van meer dan 500.000 euro geen betaalbare woning achter. Die laat een woning achter van 300.000 euro of meer. En dat is onbetaalbaar voor schoonmakers, verpleegsters en starters

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com