22 juni 2024

Haaglanden – Studenten ROC Mondriaan ondersteunen bij het vaccineren

Studenten Verpleegkunde van de School voor Zorg en Welzijn Delft van ROC Mondriaan aan de Brasserskade gaan ondersteunen bij het vaccineren van de verpleeghuiscliënten van Pieter van Foreest.

Om die reden worden 60 2de en 3de jaars studenten Verpleegkunde in kleine groepjes extra getraind in het intramusculair (in spierweefsel) injecteren en leren het vaccin klaar te maken.

Twaalf studenten worden ingezet om te ondersteunen bij het vaccineren bij Pieter van Foreest. De twee organisaties werken al heel lang samen in het opleiden van zorgpersoneel, dus dat ze ook nu nauw samenwerken ligt voor de hand.

Verzorgende en verpleegkundige medewerkers van Pieter van Foreest gaan vanuit zes vaccinatieteams zélf de cliënten vaccineren. Deze groep medewerkers is eveneens in de gelegenheid gesteld om, naast het met elkaar doornemen van het vaccineren met het Pfizer/BioNtech vaccin, ook de techniek van het vaccineren bij ROC Mondriaan “op te frissen”. Bij alle betrokken studenten, docenten en medewerkers van Pieter van Foreest is veel animo om een bijdrage te leveren in de strijd tegen corona. Deze week start de vaccinatie bij de zorgorganisatie.


Een groep van rond de 850 studenten van de zorgopleidingen van ROC Mondriaan is de komende tijd inzetbaar om te ondersteunen bij het vaccineren in de regio Haaglanden, naast de twaalf 3de jaars studenten die bij Pieter van Foreest worden ingezet, zijn ook verzoeken binnen gekomen van Middin, de GGD, Florence en WZH en Basalt.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com