18 mei 2024

Wassenaar – Holocaust slachtoffers herdacht

Ter nagedachtenis aan alle 98 Holocaust slachtoffers in Wassenaar legde burgemeester Leendert de Lange samen met een leerling van het Rijnlands Lyceum, Ben Vrancken Peeters, een krans bij het Joodse monument, begraafplaats Persijnhof in Wassenaar.

Daarna legde Benoît Weizenbach, eveneens leerling van het Rijnlands Lyceum, een bloemstuk namens de drie middelbare scholen.


Voor de tweede keer is op deze manier aandacht besteed aan het leed van de Wassenaarse Holocaust-slachtoffers. Burgemeester De Lange benadrukte in zijn toespraak het belang van herdenken.

In Wassenaar zijn in de Tweede Wereldoorlog 574 slachtoffers gevallen, waaronder 98 Holocaust slachtoffers. Vorig jaar mei werd het ‘Ereboek van alle Wassenaarse slachtoffers in WO-II’ onthuld en daarin zijn alle namen vermeld.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com