23 april 2024

Leidschendam – Verdachte autobranden; eis 15 maanden cel

Een 26-jarige man uit Leidschendam heeft zich volgens het Openbaar Ministerie vorig jaar schuldig gemaakt aan het stichten van drie autobranden in zijn woonplaats. Zijn sporen zaten op flessen brandbare vloeistof, die bij de auto’s werden aangetroffen.

In Leidschendam was het vorig jaar lange tijd onrustig. In de periode van 25 april tot en met 8 september werden 22 auto’s in brand gestoken. Bij drie autobranden kon bewijs worden verzameld dat naar de 26-jarige verdachte wijst en waarvoor hij geen verklaring geeft.

In twee gevallen ging het om een fles wasbenzine die vlak bij de getroffen auto werd gevonden en waar DNA van verdachte op is aangetroffen. Bij de derde brand ging het om vingerafdrukken op een fles brandbare vloeistof die zo ongeveer naast de auto lag. Vlak voor de eerste brand appt verdachte ook met een vriend, dat hij een fles terpentine nodig heeft: “moet wat branden”. Later is hij geamuseerd wanneer hij van een vriend beelden ontvangt van de autobrand.

‘Ik blijf benadrukken dat het niet gaat om drie kleine autobrandjes,’ zei de officier van justitie op zitting. ‘Verdachte heeft door het in brand steken van meerdere auto’s gevoelens van angst en wanorde in de wijk in stand gehouden.’

De schade voor getroffen bewoners was enorm. Daarbij heeft verdachte op geen enkele manier openheid van zaken gegeven, laat staan enig schuldbesef getoond. Het Openbaar Ministerie eiste een gevangenisstraf van 15 maanden. Over twee weken doet de rechtbank uitspraak.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com