31 maart 2023

Den Haag – GroenLinks wil krachtig sociaal en duurzaam herstel

GroenLinks pleit voor krachtig doorzetten sociaal en duurzaam herstel. Juist ten tijde van de coronacrisis moet Den Haag investeren in sociale voorzieningen en een duurzame, toekomstbestendige economie die banen oplevert. Daarom pleit GroenLinks voor het versneld investeren in betaalbare woningen, de energietransitie en een solidair minimabeleid. Ook vindt GroenLinks dat het Rijk zijn wettelijke verplichting moet nakomen door meer bij te dragen aan de toenemende zorgkosten, waarbij de tekorten verder oplopen.

Dat stelt de partij als reactie op de Haagse programmarekening, waarin de financiële resultaten van 2020 te lezen zijn.

GroenLinks is redelijk positief over de resultaten in de programmarekening, met inachtneming van de coronacrisis. Zo zijn de duurzaamheidsambities onverminderd doorgezet en is het aantal zonnepanelen met een derde toegenomen. Ook is de milieuzone voor vervuilende brom- en snorfietsen ingevoerd en zijn er 13 extra afvalsorteerstraten bijgekomen.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com