22 juli 2024

Westland – Plannen voor aanpak klimaatverandering

Westland heeft de plannen voor de aanpak van overlast door klimaatverandering vastgesteld.

Het gaat hier om het voorkomen van overlast door droogte, hitte en hevige neerslag. De bedoeling is Westland zo in te richten dat de gevolgen van extremer weer beter kan worden opgevangen. Dit doet de gemeente samen met de eigenaren van de grond in Westland.

In de openbare ruimte wordt al rekening gehouden met extreem weer bij het vervangen van riolering en onderhoud aan straten en pleinen. Het gaat om dingen als minder asfalt en tegels, aanplanten van extra planten en bomen en het creëren van schaduw. Westland is de afgelopen jaren meerdere keren getroffen door extreme wateroverlast waarbij grote schade ontstond.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com