27 mei 2024

De Lier – Voucher tegen voedselverspilling uitgereikt

Paprikasorteerder en -verpakker Rainbow Kleinpak krijgt de eerste voucher tegen voedselverspilling toegekend.

Het bedrijf uit De Lier investeert in de mogelijkheid om paprikaresten meer hoogwaardig te verwerken. Zo kan er bijvoorbeeld paprikapoeder van worden gemaakt. Hierdoor hoeft dat dan niet meer te worden geïmporteerd in grote hoeveelheden.

Bij het project zijn meerdere organisaties betrokken. Een kruidenleverancier onderzoekt de mogelijkheid voor toepassing van paprikaresten in producten als paprikapoeder, sauzen en dressings.

Bedrijven kunnen met de voucher experts inschakelen, een business case ontwikkelen of een proefproject opschalen naar productieniveau. De voucher vergoedt de helft van de kosten van het project, de andere helft draagt het bedrijf zelf bij.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com