22 juni 2024

Westland – Verbeterde Burgemeester Elsenweg klaar

De vernieuwde en verbrede centrale verbindingsweg in het Westland, de burgemeester Elsenweg (N213), is opgeleverd.

De provincie Zuid-Holland werkte samen met de gemeente Westland en Royal FloraHolland aan de reconstructie van de N213 om de bereikbaarheid van Naaldwijk te verbeteren en de leefbaarheid en verkeersveiligheid te vergroten.

Het weggedeelte van de N213 tussen de Middel Broekweg en de kruising Dijkweg in Naaldwijk is verbreed naar twee keer twee rijstroken. Hiermee verbetert de verkeersafwikkeling op en rond het kruispunt Dijkweg en ontstaan er minder files.

Ook ligt er nieuw, geluidsreducerend asfalt. De bestaande geluidsschermen zijn vervangen door een hoger scherm. De Burgemeester Elsenweg tussen Naaldwijk en Honselersdijk is aangepast en verbreed en ook de toegang naar Royal FloraHolland is aangepast.

Het bedrijventerrein Elsenbosch is beter bereikbaar door de uitbreiding van de rotonde bij de Bosweg. Bij de rotonde ligt een nieuwe fietstunnel, waardoor het voor fietsers veiliger is geworden.

De laatste werkzaamheden tussen de kruising Rolpaal en de kruising N211 zijn in het vierde kwartaal van 2021 afgerond.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com