16 juli 2024

Den Haag – Start campagne ‘Scooterskills’ te hebben

Om de stad veilig en toegankelijk te houden voor iedereen, lanceert de gemeente Den Haag vandaag #ScooterSkills gericht op jonge scooteraars. De (deel)scooter is razend populair, maar het parkeergedrag van de berijders laat soms te wensen over. Gezicht van de campagne is vlogger YousToub. In deze video gaat hij in gesprek met jongeren en laat zien waar het soms fout gaat.

“We komen scooters soms midden op de stoep tegen en dan zijn ze een sta in de weg voor mensen in een rolstoel”, zegt Kavita Parbhudayal, coördinerend wethouder voor toegankelijkheid. “Zij moeten dan veel moeite doen om erlangs te komen. In Den Haag kun je op steeds meer plekken netjes je scooter kwijt in speciale parkeervakken, bijvoorbeeld bij de deelscootervakken op het Zwarte Pad.

De #ScooterSkills bestaan uit drie simpele regels die worden verspreid via social media. YousToub laat in de video verschillende plekken in Den Haag zien waar het misgaat en gaat met jongeren in gesprek over de uitdagingen. In de video van YousToub roept ook wethouder Robert van Asten van mobiliteit gebruikers van deelscooters op om deze niet te laten slingeren: “Ga ermee om alsof het je eigen scooter is. Zo houden we Den Haag veilig en toegankelijk”, aldus wethouder Robert van Asten

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com