22 juni 2024

Leidhschendam-Voorburg – Gemeente werkt aan bilbitoheek van de toekomst

Een moderne bibliotheek met een vestiging in Leidschendam, Voorburg én Stompwijk, waar iedereen zich welkom voelt om een boek te lenen, te studeren of te werken of ontmoeten en waar meer ruimte komt voor ontspanning, een belevingswereld waar kinderen kunnen spelen en ontdekken en studiefaciliteiten voor jongeren.

Dat is het voorstel voor de bibliotheek van de toekomst. Fluitpolderplein 12 komt als beste locatie voor de bibliotheek in Leidschendam naar voren. Veel inwoners hebben aangegeven dat zij deze locatie prettig vinden.

Er zijn daarnaast meer mogelijkheden voor het combineren van rust en reuring, voor werk- en studieplekken en printfaciliteiten, en er wordt nog intensiever samengewerkt met andere trajecten in de omgeving, zoals het versterkingsprogramma Sterk voor Noord.

De bibliotheek in Voorburg wordt verbouwd. Er komt meer ruimte voor horeca en voor het ‘huiskamergevoel’. Daarnaast wordt onderzocht of de ontwikkelingen rondom de Julianabaan mogelijkheden bieden voor een grotere bibliotheekvestiging en/of samenwerkingsmogelijkheden, bijvoorbeeld met het theater, op de langere termijn.

De plannen voor de bibliotheek van de toekomst zijn voorgelegd aan de gemeenteraad.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com