18 mei 2024

Leidschendam-Voorburg – Bijzondere Carillonconcerten in de zomer

Deze zomer zijn er op de zaterdagen vanaf 14 augustus tot en met 4 september beiaardconcerten te horen van het carillon in de toren van de Oude Kerk in Voorburg.

Dit voorjaar heeft de gemeente het carillon laten restaureren en is het met 5 kleine discantklokjes uitgebreid. Iedere zaterdag tot en met 4 september is een beiaardconcertte beluisteren in het het oude centrum van Voorburg. Gerenommeerde beiaardiers uit binnen- en buitenland bespelen dan het carillon.

Zaterdag 21 augustus is er een bijzonder concert in de serie: een 4-handig concert verzorgd door het Vlaams/Nederlandse duo Dina Verheyden en Richard de Waardt. Dit is nu mogelijk dankzij de uitbreiding van het carillon met 5 kleine discantklokjes.

Beiaardier Gerda Peters
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com