22 april 2024

Zoetermeer – maatregelen tegen blauwalg

Zoetermeer heeft in de zomer regelmatig last van blauwalg en neemt daar maatregelen tegen. Met name voor de Zoetermeerse plas is de aanwezigheid van blauwalg vervelend, omdat inwoners en bezoekers daar met warme dagen vaak verkoeling zoeken in het water.

Afgelopen jaren zijn er verschillende proeven geweest zoals de inzet van ultrasone geluidsgolven, grote netten en waterstofperoxide. Hiermee proberen de gemeente en het hoogheemraadschap van Rijnland om de blauwalg zo goed mogelijk tegen te gaan.

Maar er is meer nodig om de blauwalg voor de lange termijn aan te pakken. Daarom werken de gemeente en het hoogheemraadschap van Rijnland samen in het project: ‘Ons Blauwe Goud’.

Deze zomer worden opnieuw ultrasone geluidsgolven ingezet bij de Zoetermeerse plas. De opwekking van deze geluidsgolven zorgen ervoor dat het drijfvermogen en de groei van de blauwalgen afneemt. De geluidsgolven hebben geen negatieve invloed op de waterkwaliteit of gezondheid van mens en dier. In 2020 is de blauwalg hierdoor sterk verminderd.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com