16 juli 2024

Den Haag – Groep de Mos: “Middeninkomens voor de stad behouden”

Groep de Mos wil dat er actie komt om huurder met middeninkomens voor de stad te behouden. Volgens de partij trekken die mensen nu massaal weg uit wijken met sociale huurwoningen omdat ze te veel verdienen.

Door te bouwen voor middenhuurders in wijken met veel sociale huurwoningen kan die groep behouden blijven. Dat zorgt voor een meer leefbare omgeving.

De Haagse woningmarkt verkeert in een diepe crisis. Er is de laatste jaren veel te weinig gebouwd, waardoor voor veel mensen de zoektocht naar een woning een helse opgave is. Zeker voor starters en jonge gezinnen zijn er in de stad onvoldoende betaalbare koop- of huurwoningen. Daardoor zoekt deze groep hun heil ergens anders en verlaat Den Haag. Hierdoor neemt de groep huishoudens in Den Haag met een middeninkomen af en verarmd de wijk.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com