20 mei 2024

Delfland – Strandpaviljoens mogen nog een jaar overwinteren

Het Hoogheemraadschap van Delfland geeft toestemming aan de strandpaviljoens in hun gebied om nog een jaar te overwinteren. Koninklijke Horeca Nederland heeft dit verzoek ingediend. De minister laat het aan de kustwaterschappen om te besluiten over het verzoek.

Delfland heeft begrip voor de situatie waarin de ondernemers zich door de corona-crisis bevinden en staat overwinteren nog een keer toe. De duinen beschermen de 1,2 miljoen bewoners van ons gebied en hun bezittingen tegen de zee. Delfland zorgt voor het behoud van een stevige zeewering. Dat doen wij onder meer door dynamisch kustbeheer, waarbij de duinen aangroeien via verstuiving van zand en met de dijk onder de boulevard van Scheveningen.

Om dat zo goed mogelijk te laten gebeuren worden de strandpaviljoens buiten het seizoen weggehaald. Dit winterseizoen mogen ze net als vorig jaar blijven staan.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com