22 juli 2024

Leidschendam-Voorburg – Erepenning voor molenaar Bram Zonderop

Bram Zonderop heeft uit handen van locoburgemeester Astrid van Eekelen de gemeentelijke onderscheiding de zilveren Erepenning gekregen tijdens een bijeenkomst ter ere van het 400-jarig bestaan van Molen de Vlieger.

Bij de Erepenning hoort een vermelding in Het Gulden Boek van de gemeente. Zonderop is dit jaar 50 jaar vrijwillig molenaar. Het molenaarschap is van vader op zoon overgegaan, want zijn vader en grootvader waren ook molenaar.

Al sinds 1971 doet hij alles voor deze Molen. Iedereen die molen De Vlieger bezoekt, uit binnen- en buitenland, krijgt zijn enthousiasme mee. Zijn werkzaamheden bestaan onder meer uit het technisch beheer, toezicht houden op de staat van de molen en coördineren van bezoeken aan de molen.

Hij heeft de molen op verschillende manieren creatief en leerzaam in beeld gebracht, bijvoorbeeld door youtubefilmpjes en het geven van toeristische informatie ter plaatse.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com