18 mei 2024

Den Haag – Vreugdevuren kunnen dit jaar weer niet doorgaan

De burgemeester van Den Haag, Jan van Zanen, heeft moeten besluiten dat de Haagse vreugdevuren ook dit jaar geen doorgang kunnen vinden.

De coronamaatregelen die de Rijksoverheid oplegt, bieden nu te veel onzekerheid en te weinig aanknopingspunten om de voorbereidingen verder voort te zetten. De afgelopen dagen kwam de besluitvorming over de vuren in stroomversnelling: de omicronvariant van het coronavirus deed zijn intrede, de besmettingscijfers bleven onverminderd hoog en het kabinet vervroegde de coronapersconferentie, waardoor zekerheid over de mogelijkheden rond de jaarwisseling nog langer uitbleef.

Er moest duidelijkheid komen voor de organisatoren van de vreugdevuren. Het kabinet maakt niet eerder dan 14 december eventuele versoepelingen of (lokale) mogelijkheden bekend. Dat is te laat om nog verantwoord en veilig een vreugdevuur te kunnen organiseren. Daarnaast levert het voor organisatoren te veel onzekerheid en onaanvaardbare financiële risico’s op.“Voor alle partijen is dit een grote tegenvaller. Er is vanaf januari tot vandaag met vereende krachten gewerkt aan het verantwoord realiseren van de nieuwe vorm van deze Haagse traditie. We hadden toen nooit gedacht dat het coronavirus voor de tweede keer het vreugdevuur zou dwarsbomen,” aldus Van Zanen.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com