16 juni 2024

Den Haag – Pia Dijkstra nieuwe voorzitter Nationaal Monument Oranjehotel

Voormalig Tweede Kamerlid voor D66, Pia Dijkstra, wordt de nieuwe voorzitter van het Nationaal Monument Oranjehotel in Scheveningen.

Zij volgt in Dineke Houwer op. Dijkstra noemt het een eer om toe te treden tot het bestuur van het herinneringscentrum in de voormalige gevangenis in Scheveningen. Daar werden in de tweede wereldoorlog tegenstanders van het Nazi regime opgesloten.

De afgelopen jaren is het Oranjehotel een publiek toegankelijk centrum geworden. De cellenbarak werd van sloop gered. Het gebouw met buitenterrein en poorten is in 2019 het Nationaal Monument Oranjehotel geworden. Plannen om meer scholieren en bezoekers uit binnen- en buitenland te trekken werden door de corona-maatregelen en verplichte sluitingen ernstig vertraagd.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com