21 februari 2024

Westland – Waelpark ‘s-Gravenzande van start

AM trapt af met eerste fase Waelpolder in gebiedsontwikkeling Waelpark in ’s-Gravenzande. Gebiedsontwikkelaar AM en Ontwikkelingsmaatschappij ‘Het Nieuwe Westland’ (ONW) hebben een koopovereenkomst ondertekend. AM gaat op de verworven locatie in het woongebied Waelpolder (onderdeel van gebiedsontwikkeling Waelpark) in ’s-Gravenzande 69 eengezinswoningen realiseren onder de naam Waelse Weelde. De ondertekening is verricht door Wilco van den Ban, directeur AM Zuidwest en Bert Melles en Fred Vlasbom, directeuren ONW.

Waelse Weelde wordt ten westen van de kern van ’s-Gravenzande gerealiseerd. Het plan is een onderdeel van Waelpolder binnen de gebiedsontwikkeling Waelpark. In Waelpolder komen diverse buurten met ieder een eigen identiteit en woningaanbod in verschillende prijscategorieën. In totaal worden er ongeveer 720 woningen gerealiseerd en diverse voorzieningen, waaronder een school.

Het woningaanbod in Waelse Weelde bestaat uit een mix van twee-onder-een kappers, geschakelde woningen en vrijstaande woningen. De woningtypen hebben alle een jaren dertig signatuur en zijn afkomstig uit de BAM Wooncollectie. Een aantal woningen is gelegen aan de doorgaande vaarroute van de Poelwatering en voorzien van aanlegplaatsen. Het plan bevindt zich zowel op fietsafstand van het oude dorp als van de zee. De verkoop van de woningen start naar verwachting in mei 2022. De bouw is in handen van BAM Wonen.

Waelpolder krijgt een groen karakter, onder meer door de ecologische zone die dwars door het toekomstige woongebied zal lopen en onderdeel is van de Poelzone. Naast de aandacht voor groen in de openbare ruimte wordt er zo min mogelijk verhard en gewerkt met waterdoorlatende verharding op de opritten en parkeerplaatsen. Ook worden de woningen middels het warmtenet aangesloten op een lokale aardwarmtebron voor duurzame energie.

Met het nieuwe woongebied Waelse Weelde geeft AM vorm aan haar kernthema Gelukkig leven. De wijk is ruim opgezet met autoluwe straten en veel speelplekken voor kinderen. Bewoners hebben diverse voorzieningen en gezelligheid in de kern van ’s-Gravenzande nabij en ook ligt de kust op korte fietsafstand. Waelse Weelde biedt hiermee een fijn thuis voor haar nieuwe bewoners.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com