23 april 2024

Den Haag – Basiscursus vrijwilligers Dierenambulance van start

De basiscursus voor vrijwilligers op de Dierenambulance in Den Haag gaat van start. Via de interne opleiding van Dierenambulance Den Haag kun je je ontwikkelen tot ambulancechauffeur of centralist. De basiscursus start in maart.

Ook dit jaar zoekt Stichting Dierenhospitaal en Ambulancedienst ‘s Gravenhage e.o. tientallen nieuwe vrijwilligers, die het team willen versterken als centralist of als ambulancechaufeur. Vrijwilligers zijn voor de organisatie noodzakelijk om zeven dagen per week bereikbaar te blijven, jaarlijks meer dan 50.000 telefoontjes te beantwoorden en meer dan 16.000 ritten te rijden om dieren in nood te helpen.

Angelo Rens, directeur Dierenambulance Den Haag: “Het is voor bedrijven al lastig om vacatures voor betaalde functies in te vullen. Ook wij voelen de krapte op de arbeidsmarkt, maar we geven natuurlijk niet op. Deze periode is voor vrijwilligers ideaal om te beginnen. Het is wat rustiger, de ervaren medewerkers en vrijwilligers hebben de tijd om nieuwe mensen volop aandacht te geven en hen goed in te werken. In deze periode stomen we nieuwe vrijwilligers klaar voor de drukke lente en zomer.” Meer informatie over de basisopleiding: kun je vinden op dierenambulancedenhaag.nl/opleiding/

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com