18 mei 2024

Regionieuws TV – De toekomst van Scheveningen: Meer als Barcelona en minder auto’s

De gemeente Den Haag heeft haar toekomstplannen voor Scheveningen gepresenteerd. Waar de badplaats nu nog erg afhankelijk is van strandbezoekers en het zomerseizoen moet dat in de toekomst anders worden. Ze nemen daarbij een voorbeeld aan Barcelona. Het toerisme wordt daar niet alleen gelokt met het strand maar vooral ook door de boulevards, kwaliteitsrestaurants en een toonaangevende jachthaven. Ook als het minder zomers is komen er toeristen naar toe. Scheveningen moet volgens de gemeente inzetten op voedsel, energie, natuur en sport. Om de badplaats aantrekkelijk te maken is het ook nodig om de auto minder op straat te laten zien en bezoekers met bus en tram te laten komen. Om dit te realiseren zet de gemeente in op een brede samenwerking met iedereen in Scheveningen om de badplaats weer vol op de kaart te zetten. De toekomstplannen worden nog besproken in de gemeenteraad van Den Haag.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com