25 juni 2024

Wassenaar – Wethouder Schokker doet afvalinzameling

Op woensdag 9 februari reed wethouder Hubert Schokker (Afval) mee tijdens de inzamelingsronde restafval van Avalex in Wassenaar om zo extra aandacht te vragen voor het belang van het gescheiden inzamelen van afval.

De wethouder hielp mee met het legen van de containers en kon zo eerstehands ervaren waar de medewerkers van Avalex tijdens hun dagelijks werk mee te maken krijgen.

Wethouder Hubert Schokker: “Een hele leerzame ochtend om in de praktijk te zien wat er allemaal komt kijken bij het ophalen van ons afval. Ik heb nog meer bewondering gekregen voor de vuilnismannen en vrouwen die in weer en wind voor ons allemaal klaar staan. De veiligheid onderweg is ook van groot belang. Daarom heb ik ook verplicht vooraf een cursus moeten doen. Dit was heel verstandig. Ik heb vandaag ook mee willen rijden om te laten zien hoe belangrijk het is dat we zorgvuldig met ons afval omgaan. Nog minder afval zou helemaal goed zijn. En het afval dat we hebben, zoveel mogelijk gescheiden aan te bieden. Zodat er zoveel mogelijk hergebruikt kan worden.”

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com