25 juni 2024

Wassenaar – Herstel landgoed Rust en Vreugd

Gemeente Wassenaar en Stichting Rust en Vreugd starten met de herstelmaatregelen op landgoed Rust en Vreugd. Deze uitvoeringsmaatregelen staan in het teken van het herstel van de historische buitenplaats Rust en Vreugd.

De landgoederen in Wassenaar – waaronder Rust en Vreugd – hebben een hele geschiedenis achter zich. Dit maakt deze landgoederen anders dan andere wandelgebieden en daarmee waardevol voor deze omgeving. Doel van het onderhoud is om de historische structuren weer zichtbaar en beleefbaar te maken voor inwoners en bezoekers. En natuurlijk om de landgoederen ‘gezond’ te houden; ruimte geven aan beeldbepalende bomen door bijvoorbeeld te veel wildgroei en overheersende soorten planten te verwijderen. Daarnaast worden er bomen en heesters geplant die zorgen voor een meer gevarieerd beeld aan kleuren en groei gelaagdheid.

“Buitenplaats Rust en Vreugd is een mooie plek om te recreëren dichtbij huis. Je kunt er heerlijk wandelen. Inwoners, ook van buiten de gemeente, bezoeken dit prachtige landgoed. Straks zijn de historische structuren weer goed zichtbaar en worden de paden beter bewandelbaar”, aldus wethouder Kees Wassenaar.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com