4 december 2023

Zuid-Holland – Kerk in Nood: “Laten Oekraïne niet in de steek”

Vluchtelingen en anderen die hulpbehoevend zijn,wachten in de rij voor de gaarkeuken van de broeders Albertijnen in Zaphoryzhya.

Kerk in Nood zegt 1 miljoen euro toe als onmiddellijke noodhulp om het werk van de Kerk in Oekraïne te ondersteunen. “Wat we allemaal wilden voorkomen is gebeurd: Oekraïne verkeert in staat van oorlog. Kerk in Nood heeft de Kerk in Oekraïne in het verleden gesteund en zal haar in deze zeer kritieke en moeilijke tijd niet in de steek laten”, aldus Thomas Heine-Geldern, uitvoerend voorzitter van Kerk in Nood (ACN) Internationaal.

In de vroege uren van donderdag 24 februari gaf de Russische regering officieel opdracht tot de inzet van Russische troepen in de regio’s Luhansk en Donetsk in Oekraïne en startte een grootscheepse militaire operatie op het Oekraïense grondgebied. Pro-Russische separatisten meldden vervolgens de inname van kleine steden in Oost-Oekraïne. De Oekraïense president Volodymyr Zelensky kondigde aan dat in het hele land de staat van beleg werd afgekondigd.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com