6 december 2023

Wassenaar – Samenwerking met Felyx scooterverhuur

Gemeente Wassenaar ondertekent samenwerking met Felyx. Woensdagochtend 9 maart ondertekende wethouder Caroline Klaver-Bouman de samenwerking tussen gemeente Wassenaar en aanbieder van elektrische deelscooters Felyx.

Vanaf nu zijn de scooters van Felyx ook in de Wassenaarse straten te vinden en kan iedereen hier gebruik van maken.

Op woensdagochtend 9 maart ondertekende wethouder Klaver-Bouman de samenwerking tussen gemeente Wassenaar en Felyx. Maarten Poot, één van de oprichters van Felyx, was ook aanwezig bij de ondertekening aan de Van Oldenbarneveltweg. Wassenaar wordt toegevoegd aan het deelgebied vanuit Den Haag. Dit betekent dat iedereen die van of naar Wassenaar wil, gebruik kan maken van de duurzame elektrische deelscooters uit Den Haag.

Elektrische scooters zijn op steeds meer plekken te zien. Scooteraanbieder Felyx heeft contact gezocht met gemeente Wassenaar om haar deelgebied uit te breiden naar Wassenaar. Met een digitale grens wordt bepaald waar gebruikers de scooters kunnen parkeren. Deze grens wordt vooraf afgestemd met Felyx en kan snel worden aangepast wanneer dit nodig is. De deelscooters worden alleen toegestaan in gebieden waar deze goed kunnen worden geparkeerd. Al eerder werd de motie ‘elektrische deelscooters aanbieden en aanwijzen parkeerlocaties’ aangenomen.

Door de deelscooters wordt de verbinding met de regio versterkt en de CO2- en fijnstofuitstoot in Wassenaar gereduceerd. De scooters zijn een goede aanvulling op het openbaar vervoer van Wassenaar en verminderen daarmee de reistijd. Daarnaast is het een aantrekkelijk en duurzaam alternatief voor de auto, voor met name korte afstanden binnen Wassenaar zelf.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com