28 maart 2024

Den Haag – Paaslunch ADO mantelzorgers mensen met dementie

KPN Mooiste Contact Fonds en Alzheimer Nederland organiseren een paaslunch in het Cars Jeans Stadion. 700 mantelzorgers van mensen met dementie worden de komende weken getrakteerd op een paaslunch in voetbalstadions van diverse voetbalclubs. Het KPN Mooiste Contact Fonds nodigt hen in samenwerking met Alzheimer Nederland uit voor een onvergetelijke lunch waarbij zij een middag uit zijn en in contact komen met andere mantelzorgers.

Dat is nodig want mantelzorgers van mensen met dementie zijn bijna twee keer zo vaak eenzaam in vergelijking met de doorsnee Nederlander. De lunches worden mogelijk gemaakt door 650 KPN-collega’s die zich als vrijwilliger inzetten en als tafelgenoot aanschuiven voor een praatje. Op woensdag 30 maart ontvangt het KPN Mooiste Contact Fonds samen met ADO clubicoon Lex Schoenmaker 50 mantelzorgers in het Cars Jeans Stadion van ADO.

Nederland kent 5 miljoen mantelzorgers en maar liefst 800.000 daarvan nemen de zorg op zich van mensen met dementie. De meeste mantelzorgers voelen zich zwaar belast. Ze zorgen gemiddeld 40 uur per week voor hun naaste, vergelijkbaar met een fulltime baan. “De taak van mantelzorger is zwaar. Je kiest er niet voor, je bent er ook niet voor opgeleid en je bent bijna nooit vrij van zorgen”, zegt Gerjoke Wilmink, directeur-bestuurder van Alzheimer Nederland. “Maar mantelzorgers zijn onmisbaar voor mensen met dementie. Als overbelaste mantelzorgers uitvallen staan mensen met dementie in de kou. We moeten goed voor onze mantelzorgers zorgen en juist deze groep niet vergeten. Daarom ben ik zo blij met dit initiatief! De paaslunches zorgen voor ontspanning, sociale contacten en verbinding.”

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com