18 mei 2024

Zoetermeer – Onderscheiding vertrekkende raadsleden

Burgemeester Michel Bezuijen heeft 28 maart 2022 een Koninklijke onderscheiding uitgereikt aan Klaasjan de Jong, Jan Willem Schotel en Robbert Moree.

Voor hun langdurige verdiensten als gemeenteraadslid van Zoetermeer, besloot Zijne Majesteit de Koning hen te benoemen tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

In totaal namen zeventien raadsleden maandagavond 28 maart 2022 afscheid van de Zoetermeerse gemeenteraad. Raadsvoorzitter Michel Bezuijen en nestor van de raad Marijke van der Meer spraken de vertrekkende raadsleden namens de gemeenteraad toe. De nestor deed dit traditiegetrouw in dichtvorm.

Klaasjan de Jong is namens het CDA bijna achttien jaar nauw verbonden geweest aan het stadsbestuur. In die periode is hij ook wethouder geweest. “U behoort tot de veteranen, de coryfeeën, ja, zeg maar gerust de boegbeelden van onze gemeenteraad”, aldus de raadsvoorzitter. De Jong trad tot aan de afscheidsraad op als plaatsvervangend voorzitter van de raad – het was niet voor niets dat hij maandagavond als eerste het afscheidscadeau in ontvangst mocht nemen.

Jan Willem Schotel was namens de VVD als raadslid twaalf jaar lang enorm betrokken bij de stad Zoetermeer. Bezuijen: “We hebben al diverse politieke geweldenaars voorbij horen komen. Ook u mag zich tot deze veteranen rekenen. Thema’s als de energietransitie, duurzaamheidsontwikkeling en ruimtelijke ordening hebben altijd op uw speciale aandacht kunnen rekenen.”

Robbert Moree maakte in 2010 zijn opwachting in de gemeenteraad. Hij vertegen-woordigde gedurende drie termijnen de VVD. “Nuchter, weloverwogen en met zo nu en dan een knipoog en een kwinkslag bracht u de standpunten van uw fractie voor het voetlicht. Als voorzitter leidde u menig vergadering”, zo sprak Michel Bezuijen hem toe.  

Michel Bezuijen wenste alle raadsleden die blijven, alvast veel succes toe bij de voortzetting van het mooie en eervolle werk als raadslid. Voor degenen die vertrekken sprak hij de hoop uit dat ook voor hen een prachtige toekomst met nieuwe perspectieven en uitdagingen te wachten staat.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com