22 juli 2024

Den Haag – Europese cocktailprijs voor Mondriaanstudente

Fay Talakua (18) uit Wassenaar heeft gisteren de eerste prijs gewonnen tijdens de 16de G&T Cup Cocktail competitie 2022 in Bled – Slovenia waaraan 20 Europese scholen meededen.

Fay won de eerste prijs bij het onderdeel “Best Mystical Work Harmony”. De prijs houdt in dat in de cocktail van Fay de harmonie het beste was qua haar verhaal, de techniek, het recept en de smaak.

Fay is eerstejaars student van het Engelstalige fasttrack traject aan de International Hotel and Management School van ROC Mondriaan. Fay was verrast en superblij met haar eerste prijs.: ‘’Ik ben pas eerstejaars en dit was mijn eerste échte wedstrijd maar ik ben er vol voor gegaan. Dit resultaat had ik echt niet verwacht en het was een geweldige ervaring om mee te maken.’’

In de opdracht van de cocktail waren mystiek en natuur de inspiratiebronnen en Fay heeft zich tevens laten inspireren door de film Pirates of the Carribean hetgeen in de naam van haar cocktail terugkwam: The Flying Dutchman. Behalve whisky, ginger ale en verse limoen maakten ook rozemarijn en thijm deel uit van de in totaal zestien ingrediënten die samen haar winnende cocktail maakten.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com