27 februari 2024

Den Haag – Haagse Stadpartij: ook studenten compenseren

Haagse Stadspartij roept gemeente op ook studenten met hoge energielasten te compenseren. Eind maart maakte het college bekend hoe zij invulling geeft aan de nationale compensatie voor de hogere energieprijzen. Opvallend is dat de gemeente Den Haag de uitvoering koppelt aan de Ooievaarsregeling. Fatima Faïd: “De gemeente steunt zo in eerste instantie de gezinnen die de weg naar het stadhuis al kennen. De problemen zijn echter groter. Ik mis een aanpak om ook andere gezinnen met problemen direct te helpen. Zij moeten nu tot juli wachten ”.

Fractievertegenwoordiger Tim de Boer vult aan: “Opvallend is het feit dat zowel landelijk als lokaal studenten worden vergeten, terwijl juist deze groep vaak in kwalitatief mindere huizen woont. Ook hebben zij het nu al moeilijk om elke maand rond te komen en zitten zij qua inkomen meestal ook onder de 130% van de bijstandsnorm die het college nu als grens hanteert”.

De Haagse Stadspartij wil dat het college snel met een aanvullende regeling komt om ook studenten te ondersteunen met de stijgende kosten. En dat het college de huidige regeling voortvarend en versneld gaat uitvoeren.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com