23 april 2024

Den Haag – Snelst groeiende stad voor startups in Nederland

Vorig jaar steeg Den Haag het snelst van alle Nederlandse steden op de wereldwijde ranglijst van aantrekkelijkste steden voor startups. Den Haag klom in één jaar 134 plaatsen en is daarmee achter Amsterdam nu de tweede stad van Nederland. De Europese Commissie bestempelt Den Haag zelfs als een voorbeeld voor andere steden.

Centraal in de succesvolle Haagse aanpak staat ‘ImpactCity’. In dit programma krijgen ondernemers die willen bouwen aan een betere wereld ondersteuning. Zo vinden start ups, beleidsmakers, talent en investeerders elkaar en krijgen zij hulp bij het vinden van financiering, huisvesting of talent. Zo wordt ‘goed doen en zaken doen’ gecombineerd. In 2021 trokken, ondanks de coronacrisis, 21 organisaties die zich richten op de duurzame economie naar de stad.

Wethouder economie Saskia Bruines wil de Haagse aanpak voortzetten, maar ziet tegelijkertijd ook een grote uitdaging: “Ik ben ontzettend trots op wat Den Haag met ImpactCity heeft bereikt. Mooi om te zien dat zowel Haagse ondernemers als internationale bedrijven zich in onze stad vestigen en willen groeien, juist omdat wij hier passende omstandigheden weten te bieden voor startende duurzame ondernemers. Het is nu zaak om deze voorsprong volledig te benutten en veel meer bedrijven, instellingen en congressen aan te trekken.”

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com