19 april 2024

Haaglanden – Aantal WW-uitkeringen ongekend laag

In Haaglanden is het aantal mensen met een WW-uitkering in een ICT-beroep het afgelopen jaar met 35% gedaald. Deze daling is vergelijkbaar met het totaal van WW-uitkeringen. Tegelijkertijd zijn er veel ICT-vacatures. Dat zorgt voor een zeer krappe arbeidsmarkt voor ICT’ers. Om deze krapte te lijf te gaan hebben hogescholen en UWV samen een IT-omscholingstraject met baangarantie opgezet: ‘Make IT Work’.

“Het omscholingstraject is een antwoord op de enorme behoefte aan goed opgeleid IT-personeel”, zegt Tof Thissen, algemeen directeur UWV WERKbedrijf. “We willen flink gas gaan geven op de samenwerking”, benadrukt hij. “Iedere maand is er voor kandidaten een digitale voorlichtingsbijeenkomst, waarin zij worden meegenomen in de wereld van IT, omscholing en het traject waarvoor ze kunnen solliciteren. We zien hele mooie kansen voor werkzoekenden.”

UWV verstrekte eind april 2022 in Haaglanden 7.968 WW-uitkeringen aan werkzoekenden. Het aantal WW-uitkeringen daalde in die maand met 5,1% (-431 WW-uitkeringen) en in een jaar tijd met 34% (-4.094). Dienstverlenende beroepen, agrarische en technische beroepen dragen – met respectievelijk 75, 70 en 70 WW-uitkeringen minder – het meest bij aan de daling in april 2022. Op jaarbasis is de afname het grootst bij economisch-administratieve beroepen (-775), gevolgd door de dienstverlenende beroepen (-702). Het WW-percentage, dat wil zeggen de WW-uitkeringen ten opzichte van de beroepsbevolking, is voor de regio met 1,8% net iets lager dan de 1,9% voor Nederland.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com