23 april 2024

Zuid-Holland – PvdA: Waterkwaliteit provincie onder druk

Lekker naar buiten gaan. Een wandeling maken. Of, als het warm genoeg is, heerlijk afkoelen door buiten te zwemmen. Ergens in Zuid-Holland een duikje nemen wordt steeds moeilijker.

De waterkwaliteit gaat namelijk al jaren achteruit. Omgevingsdienst Midden-Holland geeft wéér een (permanent) negatief zwemadvies voor bepaalde zwemwaterlocaties.

De Statenfractie zet zich constant in om relaxen in de buitenlucht zo toegankelijk mogelijk voor iedereen te houden. Daar helpt een slechte waterkwaliteit natuurlijk niet bij. Onder de locaties met een permanent negatief zwemadvies vallen de waterspeelplaatsen Tanthof en Korftlaan in Delft, de plassen van Madestein Zuidzijde in Den Haag, de Waterspeeplaats Cronesteijn in Leiden, de Zegerplas Speelvijver in Alphen aan den Rijn, de Nieuwkoopse plassen Meijepark in Nieuwkoop en de plas van de Wollebrand in Honselersdijk.

Eerder publiceerden we al een nieuwsbericht over de waterkwaliteit in Zuid-Holland. Zo zijn onze wateren al een tijd de giftigste van heel Nederland. Dat kan niet. Daarom roepen Statenleden Evelyn Hijink en Willem Minderhout wederom de provincie op het matje door vragen te stellen over hoe het gaat worden opgelost.

Hijink; “We willen dat er wat aan gebeurt; wie is verantwoordelijk, wat zijn de specifieke oorzaken per locatie zijn en welke maatregelen worden genomen om het op te lossen. Zeker na de coronaperiode hebben mensen recht op ontspanning in de buitenlucht. Kunnen zwemmen zonder ziek te worden hoort daar ook bij”.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com