18 april 2024

Metropoolregio – Klimaatmars Rotterdam 19 juni

Duizenden mensen verwacht bij Klimaatmars door Rotterdam, Geen woorden maar daden: actie voor het klimaat op zondag 19 juni.

Fossiele brandstoffen blijken wederom de aanjager van gewelddadige conflicten, vervuiling en de klimaatcrisis. Dat moet stoppen. De oorlog in Oekraïne heeft onze energievoorziening op scherp gezet. Het is tijd om in actie te komen voor het klimaat: geen woorden maar daden. ‘Stop Fossiel, stop oorlog, klimaatrechtvaardigheid nu’, met deze boodschap gaan mensen zondag de straat op in Rotterdam voor de Klimaatmars.

De klimaatcrisis is hier en nu, maar nog steeds blijft onze overheid kiezen voor vervuiling door fossiele brandstoffen. Zoals meer vervuilende kolenstroom en meer gaswinning. “Dit is het moment om het verbruik van fossiel af te bouwen en energie te besparen. Door een kapot systeem lijken we als samenleving vast te zitten aan fossiele brandstoffen. En zo betalen we mee aan gruwelijke oorlogen, zoals nu in Oekraïne. Mooie doelstellingen van de overheid zijn niet genoeg, er is actie nodig. We moeten grote vervuilers belasten in plaats van belonen. Zodat we verduurzamen en de mensen ook steunen bij het betalen van hun energierekening. Daarom gaan we de straat op in Rotterdam en vragen we de overheid om door te pakken voor een veilige wereld”, aldus Faiza Oulahsen van Greenpeace, namens de Klimaatcrisis Coalitie.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com