9 december 2022

Rijswijk – Handtekening voor een Tiny Forest in Parkrijk RijswijkBuiten

In deelgebied Parkrijk van de duurzame nieuwbouwwijk RijswijkBuiten komt een Tiny Forest. Dit is een dichtbegroeid, inheems bos ter grootte van ongeveer 200 vierkante meter. Een Tiny Forest is niet alleen een prettige plek voor vlinders, vogels, bijen en kleine zoogdieren, maar ook voor mensen. Kinderen leren er over de Nederlandse natuur en buurtbewoners ontmoeten elkaar op een prettige en gezonde plek. Onlangs hebben wethouder Armand van de Laar en IVN Natuureducatie hun handtekening gezet voor de realisatie van het Tiny Forest in Parkrijk. Dat naar verwachting in het voorjaar van 2024 wordt aangelegd.

Om de samenwerking te vieren overhandigden wethouder van de Laar en Dylan Haanappel (IVN Natuureducatie) symbolisch de eerste boom voor het Tiny Forest in Parkrijk aan Anneloes van der Graaff (IKC Parkrijk) én de Rijswijkse Kinderrechtenambassadeurs Arda en Niloufer. De boom krijgt een (tijdelijk) plekje in de schooltuin. “Met een beetje geluk kunnen we de boom over 1,5 jaar daadwerkelijk planten in het Tiny Forest. Ik ben blij dat IKC Parkrijk deelneemt aan dit project. De kracht van een Tiny Forest is dat het buurtbewoners, jong én oud, dichter bij elkaar brengt. En dat het mens en natuur met elkaar verbindt. Daarom gaan we naast de school ook (toekomstig) buurtbewoners van Parkrijk betrekken bij het Tiny Forest”, aldus wethouder Van de Laar.