26 april 2024

Den Haag – Kaapseplein wordt mooier en groener

De gemeente heeft extra aandacht voor het verbeteren van de leefbaarheid van het gebied op en rond het Kaapseplein. Het Kaapsplein in Transvaal Zuid wordt grondig aangepakt. Het plein wordt mooier en groener. Zo wordt het Haagse Hopje vernieuwd, komen er nieuwe speeltoestellen en een voetbalkooi. Met het vernieuwde plein komt er een fijne nieuwe speel- en sportplek voor kinderen en jongeren uit de buurt. Dat staat in het actieplan.

De leefbaarheid op en rond het Kaapseplein staat al langere tijd onder grote druk. Met name kinderen, jongeren en vrouwen die het plein gebruiken voelen zich onveilig. Ook de afvalproblematiek op en rond het plein ervaren veel bewoners als een groot probleem. “De vernieuwing is een concrete stap waarbij het Kaapseplein prettiger wordt voor alle buurtbewoners”, zegt stadsdeelwethouder Kapteijns.

De sloopwerkzaamheden zijn inmiddels gestart. Na de zomer komen de nieuwe toestellen en wordt het plein opnieuw ingericht. Het opknappen van het Kaapseplein is een van de onderdelen uit het actieplan van het Programma Aanpak Prioritaire Gebieden.

Het opknapplan is samen met bewoners en professionals uit de wijk tot stand is gekomen. Zo’n 400 bewoners zijn geïnterviewd over wat zij willen met het plein. Het ‘Pleinteam’, bestaande uit een groep bewoners en professionals, heeft zich beziggehouden met het nieuwe ontwerp van het Kaapseplein. Door mee te denken over activiteiten op het plein blijven zij ook na de opknapbeurt betrokken. Met het ontwerp wordt het plein groener en opnieuw ingericht met:

Bewoners en gemeente willen dat het vernieuwde Kaapseplein na oplevering schoon blijft. Daarom wordt het plein in de late avond en in de nacht afgesloten. Sylvia Korver (bewoonster Kaapseplein en lid van het Pleinteam): “Met de herinrichting en vernieuwing van het Kaapseplein gaat een grote wens in vervulling. We geven het plein terug aan de kinderen en jongeren van de buurt die daar straks weer veilig kunnen spelen en sporten”. Het plein wordt opgeknapt met geld uit dit programma samen met middelen uit de Haagse Pleinenaanpak waarmee de gemeente de sociale en economische functie van pleinen in heel de stad wil verbeteren.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com