29 april 2024

Zuid-Holland – BSO’s zetten in op gezond eten tijdens de zomervakantie

Vandaag is officieel het grootste groenten programma voor kinderen gestart. Sociale onderneming Spoony organiseert deze zomer op 600 BSO’s De Gezonde Smikkelweken.

Zo’n 50.000 kinderen gaan tijdens de zomervakantie op de buitenschoolse opvang zelf gezond koken en leren over gezonde en duurzame voeding. Ook buiten de BSO’s kunnen kinderen in de leeftijd 4 tot 12 jaar meedoen met dit grootste nationale groenten programma voor kinderen. Het wordt mede mogelijk gemaakt door overheidsprogramma Jong Leren Eten en 16 partners die allen zonder winstoogmerk meedoen.

In Nederland eet 85% van de kinderen in de leeftijd 4 tot 12 jaar te weinig groenten. Daarnaast heeft 1 op de 7 kinderen overgewicht of obesitas*, waarbij een ongezond voedingspatroon één van de belangrijkste oorzaken is. Om die trend te keren startte sociale onderneming Spoony afgelopen jaar De Gezonde Smikkelweken, waarbij kinderen spelenderwijs groenten proeven, klaarmaken en ontdekken. In 2021 kregen 120 BSO’s kratten geleverd met groenten, recepten en eetspelletjes.

Dit jaar gaan 600 buitenschoolse opvang organisaties aan de slag met het groenten programma, een exponentiële groei van 400%. ‘’Er wordt op BSO’s al zoveel gebakken en gekookt, maar voornamelijk cupcakes en koekjes. Met onze pakketten gaan kinderen met evenveel plezier aan de slag met verrassende groentetussendoortjes. Het is geweldig om te ervaren hoe makkelijk kinderen groenten proeven en eten als ze dit samen doen, door middel van een vrolijke activiteit,” aldus Phaedra Mensen, oprichter en CEO van Spoony.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com