25 april 2024

Westland – Kunstwerken in gemeentehuis

Woensdagmiddag 13 juli opende wethouder Barend Rombout de expositie ‘Monument en Kunstenaar’ die te bezichtigen is in de hal van het gemeentehuis aan de Verdilaan in Naaldwijk.

In deze expositie zijn schilderijen, foto’s en miniaturen van Westlandse kunstenaars te zien. De expositie is tot 30 september te bekijken tijdens openingstijden van het gemeentehuis. Dus ook op maandag- en donderdagavond.

Westlandse kunstenaars ontvingen subsidie van de gemeente om te exposeren of op te treden tijdens Open Monumentendag 2021. De subsidie was vooral bedoeld voor kunstenaars die tijdens de lockdowns vanwege corona minder inkomsten hadden. Wethouder Barend Rombout “Ik ben blij dat ruim dertig kunstenaars met de subsidie hun kunst en Westlandse monumenten onder de aandacht brengen. Dit leverde een bijzondere editie van Open Monumentendag op. Aan dit succes geven we vervolg met de expositie ‘Monument en Kunstenaar’.”

Het Historisch Archief Westland en Stichting Monumentaal Westland slaan de handen ineen en organiseren deze expositie. Zo brengt de tentoonstelling de Westlandse erfgoedsector en de Westlandse kunstsector samen. Het werk van Marieke Boon, Martin Groen, Loek de Kok, Marja Ouwerling, Ulbe Spaans en Ton van Zeijl is te zien tijdens deze expositie. Hun werk is gemaakt of tentoongesteld op Open Monumentendag 2021. Dat jaar zijn de kunstenaars gekoppeld aan een Westlands monument. Het monument is door de kunstenaar als inspiratie of als decor voor hun werk gebruikt. Een deel van dit werk is nu, samen met miniaturen van oud Naaldwijk gemaakt door maquettebouwer Henri van der Caay, te zien in het gemeentehuis.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com