28 maart 2024

Westland – Westland Verstandig opent Meldpunt

In het actieprogramma ‘Aan de slag Voor Westland’ is één van de in te voeren zaken het ondersteunen als gemeente van initiatieven van inwoners om zelf delen van het openbaar gebied te gaan onderhouden.

Een goede leefomgeving waarin de inwoners zich prettig voelen wordt steeds belangrijker. Betrokkenheid van onze inwoners bij de inrichting van die leefomgeving is om meerdere redenen goed. We zien vaak buurtverenigingen ontstaan of verder opbloeien als er een gezamenlijke activiteit is.

In onze Burgerkantoren horen we vaak de wens van inwoners om de kans te krijgen zelf wat te doen aan onderhoud / beheer van de directe omgeving en zij vragen daarbij de hulp van de gemeente. Al veel inwoners verzamelen zelf in hun buurt geregeld zwerfafval. Relatief onbekend is dat we in Westland al “Buurt in uitvoering”-initiatieven hebben, waarbij inwoners stukken groen onderhouden.

De gemeente zal spelregels moeten maken voor de initiatieven. Daar hoort ook bij technische, materiële en financiële ondersteuning.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com